Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
77.33 MB
2012-09-03 13:58:05
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
931
7452
Rövid leírás | Teljes leírás (1.17 MB)

Zala 1906. 048-074. szám március

Zala - Politikai napilap
33. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Nagykanizsa, 1906. Harmincharmadik évfolyam 48. szám. Csütörtök, március U
__"■"tl">11 - ^ jy ^^ ELŐFIZETÉSI ARABI
■ fy^ri fotdft na KJiifita^^ vt«ü*Éi nina
TELEFON: >08
IIAfltatéMk MIOMMH | V\'Mfto Ft* >»■>\'>—
JL i\\ LA
POLITIKAI NAPILAP.
K0 Hn--—--L- l
mmtájm----.
ptfM»-------.
"Un ém — — — — • »o*M lOatMIII
tar Hrtfl ---— IJJ*.
ifiútdéni - - - - <*»
\'Wi\'i — — — — — — fc— .
ttesjelenik ihponkim \' * I Arakor
mnarnapok kt-vtev,
l\'aWhuatMlt «7AL> - SÁNDOR
Snrkraittan i fftvf LAJOa
Egjm mám ár* • fillér.
Mire rend lesz
Ntgykinlt**) 1UŰG fobmir. 2tí,
j váruit,"vármegyéket megszállották, maguk fogják fii! ín külön* véleményem igazoltát ■ a lehető legfényesebbéit bebizonyítani Csinálják a rendet erősen a mi szegény t Hufy azoubau állításom mellett egész tánkben. (odaadással demonstrálhassanak, szükséges
Kivégeztetett ugyanis, hogy addig most {nekik u uiselukvési szabadság, •nett beszéljünk itt alkotmányos, parin-1 Szükséges, hogy műiben éa ahol csak leatiris állapotokról, amíg rétid nem lesz. a törvény hiányossága, va^y homályoaaága hjd ha a rend ismét helyreáll, akkor | módot, alkalmat nyújt nekik a helyzet axl
goritásárti, kellemetlenné vagy éppen elvi telhetetlenné tételére : a legcsekélyebb fen-akadás nélkül, azabadou, \'eljes hatalommal intézkedhessenek, cselekedhessenek.
Kell, hogy a/t a teljen hatalmat, mely* lyel őket felruházták, melynek tudata\'sokszor n hatulombau nőtt embert is elkábítja és fékteienségekre ragadja, — feuékig kihasználhassák-
Azért hát, édes magyar véreim, ba most nem Fűztek"ís nekik, meg nektm, — üi
Ihet megint tálgValni a békés kiegyeli
Hát most azután erősen csinálják azt a tufát, untclytush mnszdj loiiityi Isten neki: csak csinálják I Magyar emberek csinálják, akik azt uidják, egyre erősítgetik,\' (habár senki ae Iw.i el nekik) hogy a haza és a nemzet •lekében akarják helyreállítani a meg-lívgatott, raegkuszált rendet. - A magyar köfvélemédvben nagy *||*> I oendes elkeseredés. Itt ott ki is tör, {igyekezzetek őket kiüldözi i, igyjs, úgyis, lint p. Zalaegerszegen A mi azonban a meg amúgy is lehetetlen rfS tenni; hanem syar ügynek semi iképpen sem esik álljatok félre szép csendesen és engedjétek tvára. Mindenképpen magunknak ártnnk őket á teljes hntalo/ubau teljes gyönyörűséggel, teljes erővel dúskálni Engedjétek Méltóztassanak csak kérem, a magyar őket a gusztusuk szerint cselekedni I Hogy emzet igazságos ügyéhez méltó nyuga- bizonyságot tegyenek az én külön-vélemé-pmmal viselkedni, amiképpen a nagy nyeni igazáról!
bbcég eddig is -viselkedett- Majd meglátjátok, hogy mire rend lesz:
• Magában azért ki-ki megalkothatja vé-iolyau nemzeti tgysig lesz ebben a hazában, nénjét a* rendcsináló magyarokról j és ] ^miliőt uii — heterogén elemekből álló fcindeti lárma, zaj, handa-bánda nélkül nemzet — tgymás - cirógatásával sohasem falakul hat felőlük az a közvélemény, hogy tudtunk volna teremteni, h\'áságos bécsi huszárok, l>éreucek, meg i A reudesinálók majd megteremtik; — Mmn is én micsodák, akik idegen érdé- csakhogy öntudatlanul pwt szolgálnak. Amiképpen már ez a ■"■-»
|&vélewény ki is alakult
En pedig, alcl nem irott, szerény tollasa közvéleménynek, ezzel szemben a leg-öyebb tisztelettel bejelentem külön-véle-pnveinet.
Hn, a magam felelősségére és veszélyére r\' "^helyezem szerény véleményemet a tinin Jenkit véleményével és azt mondom, F>gy ezek a rendcsináló urak igazat inon-p^. mikor azt állítják, hogy a magyar p* w nemzet érdekében dolgoznak.
Persze ezt a fejet kockáztató merész F\'tást most ...

Insert failed. Could not insert session data.