Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
127.51 MB
2013-01-08 08:57:12
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1329
8498
Rövid leírás | Teljes leírás (1.83 MB)

Zala 1913. 225-251. szám október

Zala - Politikai napilap
40. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

XL. frW*
RlVUilm, HU. oktébw 1. szerda
aas ^táia
„AGYCAHIISA, f^lafov-oámi 7S,
te »rOH*el w M
ZALA
POLITIKAI NAPILAP.

bi Mj™ .
Nagjrwléw*
réflm . .
ívr» ■ > > • .14 — PtiMI nl»ll«i ■!

Mn
jmüw FíSvr* . Rgifi jmg ,
Uu
Egyes uán 4 fillér.

U> kÍBii*i\'lltik ét
30 flUr.
fcftM iMh jttlnnn mi i into. |
FBefjiiai és «skciési értwMw* dlpt 5 koron*. KSuÖMtayihráaltis 6 koron*.
rossz próféta.
NagyMantua, utpKnbti 27,
Azt mondta Andrássy Gyula gróf, logy ő is elitéli a fityftlőket Azonban 5 maga is fttyii őnbátoritás végett, ■int az erdőben eltévedt gyere!\'. Ne tftj Mátyási Ffltytl és nem fél. Azzal imitja magit és párthívelt, hogy a kormány nemsokára megbukik. Miért? A {6 isten \'ludni. NIuci rá semmi ük. De azért pártalakitása óta urbi et orbi foíytorr azt hirdeti a nemes gróf, hogy Hm hatalmilik, vége. Ehhez termé-síétescn a.t tessék hozzágondolni, hogy aztán mindjárt jövök én, jővfnk mi, jönnek az őrszemek, akikél ezzeT a csábító ígérettel lehetett elhalászni a ffiggetlenségi pártról, hogy az alkot* raánypári mihamarabb hatalomra jut s akkor aztan lesz nagy os.tozkodás.
Ho^y milyen messzi van még Andrássy és pártja az óhajtott hatatom birtokától, azt a zempléni kudarcon kittit sok minden egyéb jtt mutatja. Tisza István elég biztos szokott lenni a maga dolgaiban. És a helyzet meg agy test, hogy Tisza jóformán addig
Válás.
I. ■ ,1 . _ ____
- A .lak\' ■ i*»H tM^.\' — ~
\' Kóbor Tamás.
A téri így mondja ci:
Féltékeny voltam rá az első perctől fogvp, 4t soa.sem gyanakodtam. As ember félti ut, üit szeret, d« meg is btesflli. Tudtam, hogy te lobbin szererem fit, mint fi estem\' de bál uért eiak nekem lett volna okom .eiégedeilen-nem pedig neki.
Egyszerű kereskedfiamber vágyok, semmi Jbb. Nem udok annyit giinbáaról, rt^éajnöl benéíni, mint as a másik, de skiismrr, talpig smbemak tart. Hirem, nevem keuskedököiöh-*n Utalásán tisztelt. Nem (Írtam n.áns, mégis ^választottak a kamarába. Ami vagyonom van, «esflteies n untával tserestem. A maGfca volt «s elevea, .ma páni kedvéért kerestem a pnezt. A«hV» pedig megházasodtam, csak fitá loodo n.r. Niscs asszooy az fi torában, aki •B mint őf Amit kiváa, meg is kapj* Boton ,j a képeknek ét áftnte vagy ötezer ■JWot költ minden tárlatkor. Én nem érdek-J*™" 1 mBvésset iránt, nem értem rá u ilyes-**7f De ai fi ke J vét sohasem szegte sa én ■wWenUgem. Van bérlete as Operában, a "♦■itt Szinhátbsa, hangversenyekre. Amig vele is Mentem. Haléira nntam magamat, * elmentem, mert fi kiváata.
Sohaaam érestettem vein, hngy est e jó-v** é» n»n|tom IctL Mikor dflazOr fáttim, M •Bléksatm, kopott kék notifi vok rajta
maradhat, ameddig akar. Mire számit hát Andriwy, mikor met hirdeti, hogy a kormány nemsokára megbukik
Egy ujságiró eiőtt akkép nyilatkozott hogy a bukás időpontja csak attól függ, hogy a mérvadó köröknek mennyi belátásuk lesz. Na hát erre a reménykedésre megjött most a jeges zuhany a bécsi FremdenbLtt egy cikkében, mely lapról pedig nyilvánvalóan MU dolog hngyiit yanaintynérwarió körök felfogásait szokta hiven vissza* tükrözni, akikre éppen Andrássy olyan önáltató reménykedéssel célozgatott. A Premdenbatt kikké igy szól:
.Tisza István gróf egy intervju keretében nyilatkozott a magyar -poiu tika aktuális kérdéseiről: Tette ezt őszinte, félremagyarázhatatian és határozott módon, ahogy megfelel jellemének. A tetf embere\'polénftzái" a gondolái emberével, a praktikus politikus a teoretikus ellen, a céitudatüs államférfiú a változatos ideálokat kergető parlamenti ember ellen.
A miniszterelnök teljes bizalom mai néz a jövő el...

Insert failed. Could not insert session data.