Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
41.78 MB
2013-06-25 09:42:14
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1523
4169
Rövid leírás | Teljes leírás (960.3 KB)

Zala 1922. 123-145. szám június

Hiányzik: 141, 143. szám

Zala - Politikai napilap
51. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


51, évfolyam
Sxerkeautőség éa kiadóhivatal:
pó ut 13* iiAm,
Nyfcmda: FŐ-ut 5. szám.
Megjelenik hétfő kivételével min dsnnsp kor» reggel.
Nagykanizsa, 1922. junius 1. Csütörtök
123»

Lv
POLITIKAI NAPILAP
Előfizetési árak:
Helyben házkei kirin yidikre postai sxélkftldíwe!
Egy hóra 75 K Negyed évre , 200 m Félévre . , . . 400 „ Egész évre . ♦ 780 m
Egyes szám ára 4 K
liirkmliséil él kledélil««teli lilifiR/71.
Mimktiitf likáM 71. tililss 117.
-
iószctkeszló :
TÓTH ZOLTÁN
Az első választási turnus mérlege
Budapest, május 31. A rok választási őssiegezésből, az első választási turnus eredménye h követ-keiŐi Megválasztottak 84 egységes-párti képviselőt, beleértve báró Mirbach Antalt és Kiss Menyhértet, három kormánytámogatót, két Huazár-Ernsst-pártit, e#y Heintlch-párlit éa 15 ellenzéki képviselőt. 35 pótválasztás lesz. Egy választás félbeszakadt. Három kerületben a választások eredménye még Isme retlen.
A* ellonxék a kővetkezőképpen tagozódik: 48-aa kisgazdapárti 1, szociáldemokrata 3, nemzeti munkapárti Kassay.párti 2, pártonkívüli 1, Haller-csoport 2, demokrata 1, Brosst-pértí 1.
első
MUS 31. Szrgt területében megválasztották Telcky Pál grófot 930 s/ótőbb*
Szeged, május 31. Szeged város k<
V
séggeL
A második kerület eredménye még ismeretlen. Peidl szociáldemokrata vezet. Az eredmény kihirdetés délután fog megtörténni.
Szeg*d, május 31. A második kerületben a szavazatok összeszámlálása még mindig tart. Megbízható helyről szerzett Információ szerint Peidl Gyulának körülbelül 800 szavazat többsége van.
Kormánypárti körökben azt hangoztatják, hogy a szociáldemokraták részéről számos szabálytalan-•ág történt, ami miatt a választásokat esetlég meg Is fogják semmisíteni.
Budapest, május 31. A szegedi választások során történt visszaélésekből kifolyólag ma a belügy miniaitéi iumban ankét volt, amelyen egyúttal a holnapi i budapesti választások során történendő ily irányú visszaélések megakadályozását is megbeszélték. Az eljárás mlkéntiségét a belügyminiszter még közvetlenül fogja szabályozni. <
Ma délután, egyébként minisztertanács volt, melyen a választási kérdésekkel foglalkoztak. Valószi-nülcg befejezik a lakásügy tárgyalását is.
Szeged, május 81. Stéged 11. kerületének választási eredményét ma este 0 órakor hirdették ki. Eszerint leadtak összegen 10.133 szavazatot, ebből megaemmi&iiettek «6 t. Pálfíyra leadtak 4173 at, Peldlre 5J75 öt, így cidi Gyulát Szeged 11. kerületének képviselőiévé választották.
A Paiífy párt petícióval fog élni.
Sleged, njájui 31. A Szeged II. kerületében Jutott választást valószínűleg fel fogják függeszteni, mert
7
n v.tlaaztók egy része az úgynevezett o/asz rendszer szerint szavazott.
E< a rendszer pedig abbnn áll, hogy az I. turnus szavazói nem adták be zárt borítékban a szavazócédulákat,^ hanem kivitték a választók köz«*, «[ott kiállították, «
Táris««rkc$*tA
Dr. HIRSCHLER JENŐ
Hirdetések délután 5 órád* vétetnek fal dljftsabás axarlaL
következő turnus azután ezeket visszavitte, borítékba helyezte, ax övéit pedig újból kivitte —és igy tovább folytatódott az egész szavazás alatt. Az olasz rendszernek nevezett visszaélés mcggátlása végett intézkedett a belügyminiszter.
i i
Uj hármasszövetség mint Közép-Európa békéjének őre
London, május 31. A „Moramg Poat" közli, hogy a legrövidebb Időn belül formálU szövetségi szerződést fog kötni Csehszlovákia Jugoszláviával. Románia előreláthatólag rövid időn belül csatlakozik a szövetséghez. Ezzel az...

Insert failed. Could not insert session data.