Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
121.62 MB
2013-01-08 08:54:09
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1069
5673
Rövid leírás | Teljes leírás (1.58 MB)

Zala 1913. 201-224. szám szeptember

Zala - Politikai napilap
40. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


M- érloáyam
NiptariMi. UK. mptwbef 2. kedd j
301 \'U«
NAGYKANIZSA, YeUio* —ám» 7t»
és ■yih\'tcrvl érát na fel
MiilllV\' " "
politikai napilap.
nümnta Aiaki
UybM bw^m
Egy Ura ...... 1 30 W.
fiMÜM......
FAn .... . . . ) <• ,
Ifim (m ..... li- .
In Hot* ...... 1 »> k«
EmNM.....«.» .
NKn ....... X~ ,
evre <■1. . 11 - |
Egy** nám C fülár.
"■^„r -^rltJ-^ | KdWM MM MftMHM Ml I Mi.
Eljegyzési te esketéai Iiib>Iii> eUj* 5 korona. Kőnönetnyíhrénitá$ 6 koron*.
Éljen Sabján Gyula dr.
(uj „Éljen Sabján Gyula polgármester-jelöltünk14, — ezzel a lelkes, egyhangú felkiáltással végződött szombat délután az a gyűlés, mely jelöltet állított a polgármesteri székre. Ez a szépi teljes egységű megnyilatkozása Nagykanizsa város képviselőtestületének, — nem volt váratlan senki előtt. A azombati közgyűlést és jelölő értekezletet hetekkel megelőzően már mindenki tudta: ki lesz a jelölt. És csak a bizton elkövetkező események előrelátása volt az, ami miatt nem akartuk magunk számára lefoglalni a kezdemé-nyerés megtisztelj érdemét így volt szép és Így volt méltó Nagykanizsa város képviselötestlletéhez, Ahogyan állást foglaltak és aki mellett állást foglaltak, magában véve ez biztosítja, hogy mindazok a szép reménységek, melyek a polgármesteri szék helyes betöltéséhez fűzűdnek, meg i» fognak valósulni.
Nem célunk itt, e cikk keretében kutató szemmel összeszedni, mik voltak azok a motívumok, melyek egy-
Nagykanlzsa, szeptember 1. szerre lelkesen Sabján dr. Ubóaába gyljtötték a nagykanizsaiakat. De nincs is szfikaég erre, mindenki tudja, min-denki érezi, milyen érdemek teszik méltóvá Sabján Gyulát Nagykanizsa polgármesteri székére.
De kapcs -íjunk lei minden ércimT" motívumot, vagy pedig olyat, araiSab-ján Gyula dr. föjegyaö egyéni kiválóságára vonatkozik. Nézzük a legteljesebb ridegséggel, mennyiben töltheti be Sabján Gyula dr. a polgármesteri széket, alkalmas-e erre a nagy pozícióra, vagy ha alkalmas is, nincs-e még
alkalmasabb? júfr____ .i.^,^ .„,-•.
igen jól mondotta a szombati jelölő értekezleten Szekeres József dr.: a polgármester hivatalnok, első hivatalnok, nem csupán reprezentáló. Nős, bizonyos az, hogy nincs senki, ki a város első hivatalnoki teendőjét jobban, igazabban el tudja látni, mint Sabján Gyula dr. főjegyző Nemcsak azért, j mert nagy közjogi tudása van, mert | munkabíró, mert lelkiismeretes, pontos, j de abból a rideg tényből is: benn él a |
város adminisztrációjában, e város min. den kis ftgyét ismeri.\' Mondhatják talán, hogy nem érdem ez, hiszen azért főjegyző, — de ez mindjárt legerősebb érv lesz azzal az esetleges jelölttel szemben, akinek még be kell tanulni azt, amit most bármelyik kis dijnok jobban tud a városházán, mint ő. És még fontosabb e szempont most, amikor a törvényhatósággá való átalakulásunk OTy nagy Wdése van köWl-napirenden.
Mint látja az olvasó, kerülni akarjuk a hangos szavakat, a kortes-jelaó-ket. Nem fejtegetjük azt, hogy Sabján Gyula dr. közénk való, kispolgári házból, aki igy teljességgel egyérzésü velünk, kik e várost tesszük. Nem hivatkozunk azokra 4 -szép tervekre, melyek megvalósulását már magában is biztosítja Sabján Gyula dr. neve. Nem beszélünk arról, hogy Sabján Gyula dr. egyénisége, becsületes magyarsága teljesen méltóvá teszik a polgármesteri székre.
Kit válasszunk meg a város polgármesterének? Milyen legyen a jelöl-fűnk. Tegye fel mindenki ezt a kérdést, mérlegelje a válaszokat és mérlegelje azok súlyát, kiket netán jelöltnek jelöl.
Anekdota.
Irta: Nagy Eadre.
Két megfontolian trappoló, nagy fekeie p;rpi, egy fekc:e hintó, amelyne...

Insert failed. Could not insert session data.