Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
77.14 MB
2014-07-17 16:00:38
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
823
4608
Rövid leírás | Teljes leírás (1.5 MB)

Zala 1949. 50-75. szám március


Zala III.

A nagykanizsai egyesült baloldali front hivatalos lapja. 1945. okt. 2: Demokratikus politikai napilap, 1950. okt. 22: Az M[agyar] D[olgozók] P[ártja] Zalamegyei Pártbizottságának napilapja, 1956. jan. 1: A Magyar Dolgozók Pártja Zala megyei Bizottságának lapja.
Nagykanizsa, [1950. okt. 22: Zalaegerszeg.]
1945. ápr. 7. - 1956. okt. 28.
Megj. hetenként hatszor.
Szerk. Soltész Imre, 1945. ápr. 20: Bencze Jenő, 1949. jan. 4: Szántó Jenő, 1953. okt. 16: Vasvári Ferenc, [1954. aug. 10]: Benkő Károly, 1955. júl. 7: szerk. biz.
Kiadó: [1956. jan. 1]: A Magyar Dolgozók Pártja Zala megyei Bizottsága és a Megyei Tanács.
Nyomda: [1956. jan. 1]: Zala megyei. - 2 rétnagyság (50 cm magasságig)



A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Kétoldalas nagy sportrovat I
Zala ipari nagyüzemei szocialista ~ munkaversenyben
\\
Középparasztok köszönik Rákosi elvtársnak, hogy nem kell zsirt beszolgáitatniok
Másfélmillió forintos közmunkák a megyének
évfolyam 50. szám
Naifyfcanizsa, 1949. március 1. kedd
Ara 60 fillér
f\\ kitüntetett szentesi gépállomás dolgozói
munkaversenyre hívták ki
az ország összes gépállomásait
-Sa\'nloscii ünnepélyes keretek között adták át :i kitüntetéseket az ország legjobb traktorosainak. Az ünnepségen Keresztes Mihály elv-lárs. földművelésügyi államtitkár mondóit beszédet.
— Sekünl;, magyar dolgozóknak nagy erősségünk és nagy büszkrsé-fiönk, lionü saját erőnkből épilrt-tíik fel országunka!. Az ország felépítésében ólért eredményeinket annak köszönhetjük, hogy meg tudtuk teremteni a magyar dolgozó rétegek szövetségét, a munkás-paraszt, szövetséget. Keresztes Mihály elvtárs rámutatott, hogy a tervszerű termelés jelentősége egyedül annak köszönheti győzelmeit, hogy a kormány és a magyar mun-hUosztály pártja, a Magyar Dolgozók Pártja minden seyiiséget t-s támogatást megad a dolgozó parasztságnak. Ez a támogatás csak ugv lesz eredményes. ha a dolgoz/) parasztság is ténylegesen még szorosabbra jüzi kapcsolatait a murjkásosztály-íy-al - fejezte he beszédéi Keresztes elvtárs.
Ezntán Dögei Imre. a DKl-\'OSZ országos .ügyvezető elnök;- adta át a szentesi traktoiistáknak a vándor-zászlói és kiosztotta a kitüntelé-seket.
Ezután Mészáros István, a talajerő közjK>nl vezetője emelkedett szólásra. Megértve azt, hogy ^ a munkuv.rseny viszi előbbrn-legjobban ;i szocializmus építé-* sét. ebből az alkalomtól a szentesi Iraklorközjionl vezetői versenylói-hívást intéztek uz állami mezőgazdasági gépii zemekhez. A felhívás többek közöli a következőket mondja:
MegkOtzönjak n Magyar Dolgo. zt\'ik Pártjának és annak vezérének, H<iko*í Mátyát elvtársnak, hogy lehel ttot tette nekünk, magyar ipari •lolgotóknuA-, jwgy gépállomásain-kon, a fai,,,/ osztályharc r ilöntO /rantján, harcolhassunk a dolgozó parasztság megsegítéséért, a szocializmus megerősödésért most m-.-g-"Ululi tavaszi szántási kampány "ül¡¡indulásakor, amelyet a dolgo») Parvszlsáy szövetségben a munkás-osztállyal, a hatalom birtokosával indít. £2 nemcsak előnvöket, hanem fokozott felelősséget é"s kötelezeti «3ét jelent számunkra. Ennek tű-Etában vállaljuk, hogy a tavasíi • kampányban . -
fi hétre megállapított szánlás-"etési munkálatokat 5 hét alatt
elvégezzük -az üzemanyagfogyasztást »a normához viszonyitva 5 százalékkal •bökkentjük. Vállaljuk továbbá, hogy az egy katasztrális holdra eső
üres járatot 300 méterre szállítjuk le. Vállaljuk azokat a munkákat, amelyekre szerződéseket kötöttünk, hogy azokat a kitűzött határidőre a legjobb minőségben és legjobb tudásunk szerint teljesítjük. Felhívjuk a termelési brigádvezetőket, gépállomás vezetőket, talajerőközpont vezetőket, csatlakozzanak versenyfelhívásunkhoz.«
Bérleszállitás Am...

Insert failed. Could not insert session data.